
Soba teriyaki noodles met garnalen
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
360 gram soba noodles
1 stuk ui
200 gram wortels
1 stuk broccoli
3 stengels bosuien
200 gram taugé
400 gram garnalen
4 eetlepels gebakken uitjes
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de ui, schrap de worteltjes, snijd in dunne reepjes en de bosui in schuine ringen. Verwijder de stronk van de broccoli en snijd in kleine roosjes.
2. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wok en bak de garnalen in 6 - 8 minuten gaar. Voeg de ui, de broccoli, de wortel en de bosui toe en wok 3 minuten mee.
3. Bereid de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking en voeg toe aan de garnalen en groenten. Voeg als laatst de helft van de taugé toe en roerbak nog één minuut.
4. Verdeel de soba noodles over de borden en garneer met de gebakken uitjes en de overige taugé.
Tip: Lekker met verse rode peper en grof gehakte koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2048 Kj
Calorieën
493 kcal
Vetten
6 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
70 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
34 gram