
Sosaties
Bijgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Overig
Ingrediënten
600 gram varkenshaas in blokjes van ca. 3 cm
150 gram bacon gehalveerd, in plakjes
150 gram gedroogde abrikozen
3 uien in partjes
1 eetlepel maizena
voor de marinade
125 milliliter wittewijnazijn
350 milliliter rode wijn
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
1 theelepel kaneelpoeder
0.5 theelepel komijnpoeder (djinten)
1 citroen rasp
3 laurierblaadjes
Bereidingswijze
1. Rijg de vleesblokjes afgewisseld met opgerolde plakjes bacon, abrikozen en partjes ui aan de spiesen. Bewaar het marinadevocht.
2. Rooster de sosaties op de barbecue in 10-12 minuten rondom bruin en gaar. Breng de rest van de marinade aan de kook en kook zachtjes 2 minuten. Leng de maizena aan met 3 eet- lepels water. Verwijder de laurierblaadjes en bind het vocht met de maizena. Schenk de saus over de spiesjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
465 kcal
Vetten
7 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
36 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
44 gram
Zout
1.80 gram
Sosatie is een typisch Zuid-Afrikaans gerecht van vlees op spiesen. Lekker op de barbecue!