Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaanse hutspot met chorizo, paprikapoeder en peterselie

Spaanse hutspot met chorizo, paprikapoeder en peterselie

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 600 g gesneden wortel
  • 400 g uien in ringen
  • 1 chorizoworst
  • 2 tl mosterd
  • 50 ml warme melk
  • 25 g boter
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ bosje peterselie
Spaanse hutspot met chorizo, paprikapoeder en peterselie product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en snijd in stukken.
  2. Kook samen met de wortel en ui in 15-20 minuten gaar.
  3. Snijd ondertussen de chorizo in blokjes en bak in een droge pan krokant.
  4. Hak de peterselie fijn.
  5. Giet de aardappels en hutspotgroenten af en stamp samen met de mosterd, melk, boter en paprikapoeder tot een grove hutspot.
  6. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
  7. Serveer met de krokante chorizostukjes en peterselie.