Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaanse tomatenstoof met bonen, wortel en witvis

Spaanse tomatenstoof met bonen, wortel en witvis

Ingrediënten

  • 1 stuk Gele uien
  • 250 gram Worteltjes
  • 1 theelepel Gerookt paprikapoeder
  • 2 theelepel Oregano, gedroogd
  • 370 ml Witte bonen
  • 3 stuks Trostomaten
  • 400 gram Gepelde tomaten
  • 400 gram Kabeljauwfilet, ontdooid
  • 12 stuks Groene olijven met piment
  • 5 takjes Peterselie
Spaanse tomatenstoof met bonen, wortel en witvis product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snipper de ui en snijd de wortels in stukjes. Verwarm een grote hapjespan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui met de wortels gedurende 5-10 minuten, tot de ui glazig kleurt. Breng op smaak met zout, peper, gerookt paprikapoeder en oregano.
  2. 2. Doe de witte bonen in een vergiet of zeef en spoel af onder de koude kraan. Laat goed uitlekken. Snijd de tomaten in blokjes. Voeg de bonen en tomaten toe aan de pan en bak een paar minuten mee.
  3. 3. Voeg de gepelde tomaten toe en zorg dat het geheel pruttelt. Snijd de vis in stukken en leg in de stoof. Zet het vuur laag en gaar de vis in ongeveer 15-20 minuten, eventueel met de deksel op de pan.
  4. 4. Snijd de olijven grof en hak de peterselie fijn. Scheur de ciabatta in grove stukken. Schep de stoof in vier diepe borden. Garneer met de olijven en peterselie en serveer met de ciabatta.

    Voedingswaarde

  • Kcal 121
  • Eiwit 19 g
  • Koolhydraten 6 g
  • waarvan suikers 5
  • Vet 1 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 0
  • Vezels 2