

Spaanse tomatenstoof met bonen, wortel en witvis
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
Spaans
11.90 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Gele uien
250 gram Worteltjes
1 theelepel Gerookt paprikapoeder
2 theelepel Oregano
370 ml Witte bonen
3 stuks Trostomaten
400 gram Gepelde tomaten
400 gram Kabeljauwfilet
12 stuks Groene olijven met piment
5 takjes Peterselie
Bereidingswijze
1. Snipper de ui en snijd de wortels in stukjes. Verwarm een grote hapjespan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui met de wortels gedurende 5-10 minuten, tot de ui glazig kleurt. Breng op smaak met zout, peper, gerookt paprikapoeder en oregano.
2. Doe de witte bonen in een vergiet of zeef en spoel af onder de koude kraan. Laat goed uitlekken. Snijd de tomaten in blokjes. Voeg de bonen en tomaten toe aan de pan en bak een paar minuten mee.
3. Voeg de gepelde tomaten toe en zorg dat het geheel pruttelt. Snijd de vis in stukken en leg in de stoof. Zet het vuur laag en gaar de vis in ongeveer 15-20 minuten, eventueel met de deksel op de pan.
4. Snijd de olijven grof en hak de peterselie fijn. Scheur de ciabatta in grove stukken. Schep de stoof in vier diepe borden. Garneer met de olijven en peterselie en serveer met de ciabatta.
Meer recepten in de categorie