
Spaghetti al limone met romige bloemkoolsaus en garnalen
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
27.35 voor 4 pers.
Ingrediënten
350 gram Bloemkool
50 gram Roomboter
2 tenen Knoflook
400 gram Spaghetti
2 stuks Citroen
200 ml Slagroom
300 gram Wokgarnalen
50 gram Grana padano geraspt
1 bosje Peterselie
Bereidingswijze
1. Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook. Hak de bloemkool fijn in een keukenmachine of rasp op een blokrasp. Kook de bloemkool 3 minuten in het water. Schep de bloemkool eruit en laat uitlekken. Laat de pan met water staan en houd warm.
2. Smelt de roomboter in een hapjespan en pers hierboven de tenen knoflook met een knoflookpers. Fruit de knoflook gedurende 5 minuten op laag vuur. Rasp ondertussen de citroenen en pers het sap van 1 citroen uit.
3. Breng de pan met water weer aan de kook en kook hierin de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Doe de helft van de rasp en al het citroensap bij de knoflook, samen met de slagroom en de bloemkool. Breng op smaak met peper en zout en laat op laag vuur staan.
4. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie en bak hierin de garnalen. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en hak de peterselie fijn.
5. Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookvocht. Doe de pasta terug in de pan en voeg de citroenroom samen met een scheutje kookvocht toe. Meng de garnalen en de helft van de peterselie erdoor. Verdeel de pasta over vier borden en garneer met de resterende peterselie, citroenrasp en Parmezaanse kaas. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie