Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti in een romige tomaat-parika saus

Spaghetti in een romige tomaat-parika saus

Ingrediënten

  • 5 tomaten
  • 2 knoflooktenen
  • 2 uien
  • 250gr cherry tomaten
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl curry of kerrie poeder
  • 20 gr verse basilicum
  • 250 gr gegrilde paprika uit pot
  • 400 gr spaghetti
  • 250ml Alpro Cooking (plantaardige variatie op room)
Spaghetti in een romige tomaat-parika saus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 160°C, Breng een grote pan met water aan de kook.
  2. Snijd de tomaten in parten, 1 knoflookteen in twee en snipper 1 ui. Leg dit alles op een ovenplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster voor 40 minute in de oven.
  3. Snijd uiteindelijk ook de overgebleven ui en knoflookteen. Verwarm olijfolie in een pan en bak op een middelmatige temperatuur tot deze zacht zijn.
  4. Halveer de cherry tomaatjes in de tussentijd. Voeg de chilipoeder, currypoeder, zout en peper toe aan de pan. Bak 1 minuutje en voeg daarna de gehalveerde cherry tomaten toe. Bak samen voor nog zo’n 5 minute.
  5. Kook de pasta volgens de verpakking.
  6. Voeg de gegrilde paprika, verse basilicum en de geroosterde tomaten toe in een blender en mix tot er een gladde saus ontstaat. Voeg de gladde paprikasaus en de Alpro Cooking toe in de pan met cherrytomaten en laat nog 5-6 minute pruttelen.
  7. Giet de pasta af en voeg deze ook toe in de pan. Meng met de saus.

Variatie

Dit recept is helemaal plantaardig en ook geschikt voor veganisten en vegetariërs