Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaghetti in een romige tomaat-paprika saus

Spaghetti in een romige tomaat-paprika saus

Ingrediënten

  • 5 tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 2 uien
  • 250 gr cherrytomaten
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl curry- of kerriepoeder
  • 20 gr verse basilicum
  • 250 gr gegrilde paprika (uit pot)
  • 400 gr spaghetti
  • 250 ml Alpro Cooking (plantaardige variatie op room)
Spaghetti in een romige tomaat-paprika saus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 160 °C, Breng een grote pan met water aan de kook.
  2. Snijd de tomaten in parten, 1 knoflookteen in tweeën en snipper 1 ui. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 2 el olijfolie, zout en peper. Rooster ca. 40 minuten in de oven.
  3. Snijd ondertussen ook de overgebleven ui en knoflookteen. Verwarm 1 el olijfolie in een pan en bak op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
  4. Halveer de cherrytomaten. Voeg de chili- en currypoeder, zout en peper toe aan de pan, bak 1 minuut mee en voeg de cherrytomaten toe. Bak nog 5 minuten.
  5. Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking.
  6. Doe de gegrilde paprika, verse basilicum en geroosterde tomaten in een blender en mix tot een gladde saus. Voeg de saus en de Alpro Cooking toe aan de pan met cherrytomaten en laat nog ca. 5 minuten pruttelen.
  7. Giet de pasta af, meng met de saus in de pan en serveer.

Variatie

Dit recept is helemaal plantaardig en dus geschikt voor veganisten en vegetariërs.