
Spaghetti in een romige tomaat-paprika saus
4 pers.
ca. 60 min
Italiaans
Ingrediënten
5 tomaten
2 tenen knoflook
3 el olijfolie
2 uien
250 gr cherrytomaten
1 tl chilipoeder
1 tl curry- of kerriepoeder
20 gr verse basilicum
250 gr gegrilde paprika (uit pot)
400 gr spaghetti
250 ml Alpro Cooking (plantaardige variatie op room)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160 °C, Breng een grote pan met water aan de kook.
Snijd de tomaten in parten, 1 knoflookteen in tweeën en snipper 1 ui. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 2 el olijfolie, zout en peper. Rooster ca. 40 minuten in de oven.
Snijd ondertussen ook de overgebleven ui en knoflookteen. Verwarm 1 el olijfolie in een pan en bak op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
Halveer de cherrytomaten. Voeg de chili- en currypoeder, zout en peper toe aan de pan, bak 1 minuut mee en voeg de cherrytomaten toe. Bak nog 5 minuten.
Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking.
Doe de gegrilde paprika, verse basilicum en geroosterde tomaten in een blender en mix tot een gladde saus. Voeg de saus en de Alpro Cooking toe aan de pan met cherrytomaten en laat nog ca. 5 minuten pruttelen.
Giet de pasta af, meng met de saus in de pan en serveer.
Variatietip!
Dit recept is helemaal plantaardig en dus geschikt voor veganisten en vegetariërs.