
Spaghetti met spinazie-roomsaus en vegetarische balletjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
450 gram spinazie (diepvries)
50 gram kaas
250 gram vegetarische balletjes
70 gram kruiden-roomkaas
3 stuks sjalotten
350 gram spaghetti (pasta)
400 gram champignons
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook en bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar met een scheutje olie in de pan.
2. Pel en snipper ondertussen de sjalotten, snijd de champignons in gelijke plakjes en rasp de kaas.
3. Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking in een steelpan.
4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de sjalotten 3 minuten. Voeg vervolgens de champignons en de vega balletjes toe en bak 4 minuten mee. Voeg tot slot de spinazie en de kruiden-roomkaas toe en verwarm al roerende tot de roomkaas vloeibaar is geworden.
5. Meng de spaghetti met de spinazie-roomsaus, verdeel in gelijke porties over de borden en garneer met de geraspte kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2723 Kj
Calorieën
650 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
65 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
38 gram