Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spicy chicken op z'n Mexicaans

Spicy chicken op z'n Mexicaans

Ingrediënten

  • 300 g kipfiletblokjes (Beter Leven keurmerk 1*)
  • 3 tl taco kruidenmix
  • 1 blikje kikkererwten
  • 3 tomaten
  • 2 el milde olijfolie
  • 400 g roerbakgroenten Mexicaans
  • 8 mini tortillawraps
  • 1 avocado, in plakjes
Spicy chicken op z'n Mexicaans product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Doe de kipfiletblokjes in een kom en bestrooi ze met 2 tl kruidenmix. Schep om met een lepel, zo kunnen de kruiden goed intrekken.
  2. Giet het vocht uit het blikje kikkererwten. Snij de tomaten in blokjes, hou wat apart voor garnering.
  3. Verhit een wok­ of hapjespan op hoog vuur met 1 el olie, voeg de kipblokjes toe en roerbak 4 min. op hoog vuur tot de blokjes gaar zijn.
  4. Leg de kipblokjes even apart op een bord, verhit de pan opnieuw met 1 el olie en roerbak de Mexicaanse roerbakgroenten 5 min. op hoog vuur. Voeg nog 1 tl taco kruidenmix, de kikkererwten, tomatenblokjes en kipblokjes toe en bak alles nog 1 minuut. Voeg peper naar smaak toe.
  5. Leg de wraps even boven op de kip met groenten totdat ze een beetje warm zijn. Vul de wraps met het kip­groentemengsel en serveer het gerecht met de plakjes avocado en de tomatenblokjes er bovenop.

    Voedingswaarde

  • Kcal 575
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 56 g
  • Vet 22 g