
Spicy chicken op z'n Mexicaans
4 pers.
ca. 15 min
Mexicaans
Ingrediënten
300 g kipfiletblokjes (Beter Leven keurmerk 1*)
3 tl taco kruidenmix
1 blikje kikkererwten
3 tomaten
2 el milde olijfolie
400 g roerbakgroenten Mexicaans
8 mini tortillawraps
1 avocado, in plakjes
Bereidingswijze
Doe de kipfiletblokjes in een kom en bestrooi ze met 2 tl kruidenmix. Schep om met een lepel, zo kunnen de kruiden goed intrekken.
Giet het vocht uit het blikje kikkererwten. Snij de tomaten in blokjes, hou wat apart voor garnering.
Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur met 1 el olie, voeg de kipblokjes toe en roerbak 4 min. op hoog vuur tot de blokjes gaar zijn.
Leg de kipblokjes even apart op een bord, verhit de pan opnieuw met 1 el olie en roerbak de Mexicaanse roerbakgroenten 5 min. op hoog vuur. Voeg nog 1 tl taco kruidenmix, de kikkererwten, tomatenblokjes en kipblokjes toe en bak alles nog 1 minuut. Voeg peper naar smaak toe.
Leg de wraps even boven op de kip met groenten totdat ze een beetje warm zijn. Vul de wraps met het kipgroentemengsel en serveer het gerecht met de plakjes avocado en de tomatenblokjes er bovenop.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
575 kcal
Vetten
22 gram
Koolhydraten
56 gram
Eiwitten
31 gram