Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spies van poffertjes

Spies van poffertjes

Ingrediënten

  • 150 g boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 200 ml rijstmelk (ongezoet)
  • himalaya- of zeezout
  • kokosolie
  • 6 kinderbananen of 3 grote bananen
  • 500 g aardbeien
  • 12 satéprikkers
  • poffertjespan
Spies van poffertjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Tussendoor
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 12 personen

Bereidingswijze

  1. Maak een beslag van het meel, de eieren, rijstmelk en een snufje himalaya- of zeezout.
  2. Zet een poffertjespan op het vuur en smelt hierin wat kokosolie. Laat de pan goed warm worden.
  3. Gebruik een juslepel om het beslag over de poffertjespan te verdelen.
  4. Zorg dat de poffertjes goed droog zijn, voordat je ze keert.
  5. Maak in totaal 48 poffertjes en leg ze apart op een bord om af te koelen.
  6. Snijd elke banaan in 4 of 8 stukken en halveer de aardbeien.
  7. Maak een spies van 4 poffertjes, 2 stukjes banaan en 2 halve aardbeien.
  8. Prik ze om en om op de spies.
  9. Herhaal dit nog 11 keer.
  10. Tip: Gebruik voor de variatie ook ander fruit zoals partjes mandarijn, blauwe bessen of stukjes kiwi.