
Spinazieschotel met volkorencrostini
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Europees
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
900 gram spinazie (panklaar)
6 eieren
100 milliliter kookroom
100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
250 gram cherry-/kerstomaatjes
8 sneeën volkorenbrood
150 gram mozzarella (in plakken)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olijfolie in een wok en fruit de knoflook zachtjes.
2. Voeg de spinazie hand voor hand toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
3. Klop de eieren los met kookroom, voeg zout en peper en de helft van de kaas toe. Schep de spinazie door het eimengsel en verdeel dit over een lage ovenschaal die je hebt bekleed met bakpapier. Verdeel de tomaatjes erover.
4. Snijd de sneetjes brood diagonaal in vieren en leg het brood dakpansgewijs op de spinazie. Verdeel de mozzarella erover, bestrooi met de rest van de kaas en druppel er nog wat olijfolie over.
5. Verwarm de spinazieschotel 20-25 minuten in de oven en laat goudbruin kleuren.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
645 kcal
Vetten
34 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
35 gram
Eiwitten
44 gram
Meer recepten in de categorie