

Spinaziestamppot met gepocheerd ei
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Vegetarisch
23.35 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Aardappelen
40 gram Pijnboompitten
1 eetlepel Witte wijnazijn
4 stuks Eieren
125 gram Creme fraiche
450 gram Spinazie a la creme
50 gram Pecorino
50 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan met gezouten water en breng aan de kook. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. Giet af en laat droogstomen in de pan.
2. Verwarm ondertussen een kleine koekenpan op laag vuur en rooster hierin de pijnboompitten. Schud de pan regelmatig en draai het vuur uit zodra ze mooi gekleurd zijn. Let op dat ze niet verbranden.
3. Breng een pan met water en de azijn aan de kook. Zet het vuur iets lager, het water moet nét niet meer koken. Breek een ei in een klein schaaltje. Maak een draaikolkje in het water en laat het ei er voorzichtig in vallen. Pocheer het 3 minuten, zodat de dooier nog lopend is. Herhaal met de resterende eieren. Liever een gekookt ei? Kook de eieren dan naar smaak 6-9 minuten in de pan water. Laat schrikken onder de koude kraan en pel de eieren.
4. Stamp de aardappels met de creme fraiche tot een puree. Roer de spinazie erdoor en breng op smaak met zout, peper, de helft van de pecorino en de helft van de parmezaan.
5. Schep de spinaziestamppot op vier borden. Garneer met de resterende kaas, pijnboompitten en het gepocheerde of gekookte ei.
Meer recepten in de categorie