Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spinaziestamppot met gepocheerd ei

Spinaziestamppot met gepocheerd ei

Ingrediënten

  • 1 kilo Aardappelen
  • 40 gram Pijnboompitten
  • 1 eetlepel Witte wijnazijn
  • 4 stuks Eieren
  • 125 gram Creme fraiche
  • 450 gram Spinazie a la creme, ontdooid
  • 50 gram Pecorino, geraspt
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Spinaziestamppot met gepocheerd ei product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan met gezouten water en breng aan de kook. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. Giet af en laat droogstomen in de pan.
  2. Verwarm ondertussen een kleine koekenpan op laag vuur en rooster hierin de pijnboompitten. Schud de pan regelmatig en draai het vuur uit zodra ze mooi gekleurd zijn. Let op dat ze niet verbranden.
  3. Breng een pan met water en de azijn aan de kook. Zet het vuur iets lager, het water moet nét niet meer koken. Breek een ei in een klein schaaltje. Maak een draaikolkje in het water en laat het ei er voorzichtig in vallen. Pocheer het 3 minuten, zodat de dooier nog lopend is. Herhaal met de resterende eieren. Liever een gekookt ei? Kook de eieren dan naar smaak 6-9 minuten in de pan water. Laat schrikken onder de koude kraan en pel de eieren.
  4. Stamp de aardappels met de creme fraiche tot een puree. Roer de spinazie erdoor en breng op smaak met zout, peper, de helft van de pecorino en de helft van de parmezaan.
  5. Schep de spinaziestamppot op vier borden. Garneer met de resterende kaas, pijnboompitten en het gepocheerde of gekookte ei.

    Voedingswaarde

  • Kcal 319
  • Eiwit 12 g
  • Koolhydraten 4 g
  • waarvan suikers 2
  • Vet 26 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 2