
Spruitjes met gezouten walnootboter
Bijgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
500 g spruiten
50 g gezouten roomboter
110 g ongebrande walnoten, grofgehakt*
2 takjes peterselie, fijngehakt (pot, Biologisch PLUS)*
Bereidingswijze
Maak de spruiten schoon. Kook ze in water met zout in 10-12 min. beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
Smelt in een koekenpan de boter. Bak de walnoten 3-4 min., tot ze beginnen te kleuren.
Schep de spruiten erdoor en bak nog 2 min. mee. Breng op smaak met peterselie, peper en eventueel nog een beetje zout.
Variatietip
Ook lekker: schep de grofgehakte walnoten door de zachte roomboter. Schep de boter op vershoudfolie, rol als een snoepje op en laat in de koelkast opstijven. Serveer de gekookte spruitjes met plakjes walnootboter.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
342 kcal
Vetten
30 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
8 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
7 gram
Zout
0.20 gram