Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Stamppotsalade van rauwe andijvie

Stamppotsalade van rauwe andijvie

Ingrediënten

  • 2 zakjes voorgekookte aardappelblokjes (450 g)
  • 1 zak grofgesneden andijvie (400 g)
  • 1 bakje basilicum (20 g)
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 1 potje kappertjes (100 g)
  • 4 el olijfolie
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 200 g zachte geitenkaas
Stamppotsalade van rauwe andijvie product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een ruime pan water met een snufje zout aan de kook. Voeg de aardappelblokjes toe en kook ze in circa 5 minuten gaar. Giet af en laat uitdampen.
  2. Pluk de blaadjes van de basilicum. Houd er een paar achter om mee te garneren. Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Laat de kappertjes goed uitlekken op een zeef en druk het vocht eruit.
  3. Schep in een ruime kom 2 eetlepels olie, de olijven, basilicumblaadjes, citroenrasp, 2 eetlepels citroensap en de andijvie door de warme aardappelblokjes. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over een grote schaal en brokkel de geitenkaas erover.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kappertjes in circa 2 minuten krokant. Laat uitlekken op een zeef en strooi over de stamppotsalade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 515
  • Eiwit 15 g
  • Koolhydraten 43 g
  • Vet 30 g