
Stamppotsalade van rauwe andijvie
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
2 zakjes voorgekookte aardappelblokjes (450 g)
1 zak grofgesneden andijvie (400 g)
1 bakje basilicum (20 g)
1 citroen, schoongeboend
1 potje kappertjes (100 g)
4 el olijfolie
100 g zwarte olijven zonder pit
200 g zachte geitenkaas
Bereidingswijze
Breng een ruime pan water met een snufje zout aan de kook. Voeg de aardappelblokjes toe en kook ze in circa 5 minuten gaar. Giet af en laat uitdampen.
Pluk de blaadjes van de basilicum. Houd er een paar achter om mee te garneren. Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Laat de kappertjes goed uitlekken op een zeef en druk het vocht eruit.
Schep in een ruime kom 2 eetlepels olie, de olijven, basilicumblaadjes, citroenrasp, 2 eetlepels citroensap en de andijvie door de warme aardappelblokjes. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over een grote schaal en brokkel de geitenkaas erover.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kappertjes in circa 2 minuten krokant. Laat uitlekken op een zeef en strooi over de stamppotsalade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
515 kcal
Vetten
30 gram
Koolhydraten
43 gram
Eiwitten
15 gram