Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Stamppotsalade van rauwe andijvie

Stamppotsalade van rauwe andijvie

Stamppotsalade van rauwe andijvie product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 zakjes voorgekookte aardappelblokjes (450 g)
  • 1 zak grofgesneden andijvie (400 g)
  • 1 bakje basilicum (20 g)
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 1 potje kappertjes (100 g)
  • 4 el olijfolie
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 200 g zachte geitenkaas
Bereiden
Breng een ruime pan water met een snufje zout aan de kook. Voeg de aardappelblokjes toe en kook ze in circa 5 minuten gaar. Giet af en laat uitdampen.
Pluk de blaadjes van de basilicum. Houd er een paar achter om mee te garneren. Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Laat de kappertjes goed uitlekken op een zeef en druk het vocht eruit.
Schep in een ruime kom 2 eetlepels olie, de olijven, basilicumblaadjes, citroenrasp, 2 eetlepels citroensap en de andijvie door de warme aardappelblokjes. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over een grote schaal en brokkel de geitenkaas erover.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kappertjes in circa 2 minuten krokant. Laat uitlekken op een zeef en strooi over de stamppotsalade.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
43 g
vet
30 g
Kcal
515