Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Stoofpeertjes in kruidige siroop

Stoofpeertjes in kruidige siroop

Ingrediënten

  • 1 kg stoofpeertjes
  • 1 liter appelperensap
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 el gemalen kardemom
  • 2 kruidnagels
  • 1 citroen, schoongeboend
Stoofpeertjes in kruidige siroop product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 120 minuten
Recipes/Persons 10 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Schil de peertjes met een dunschiller, maar laat de steeltjes eraan zitten. Schep met de meloenboor of een theelepel de klokhuizen eruit.
  2. 2. Verwarm het appelperensap met de suiker, kaneel, kardemom en kruidnagels. Rasp de gele schil van de citroen boven de siroop en snijd de citroen in parten. Knijp het sap eruit boven de pan. Roer tot alle suiker is opgelost en leg de peren in het stoofvocht. Breng tegen de kook en laat op laag vuur ca. 1 uur stoven. De peren zijn gaar als je er makkelijk een vork in kunt prikken.
  3. 3. Schep de peren met een schuimspaan uit de pan en zeef de siroop. Doe de siroop terug in de pan en laat in 30 min. zachtjes inkoken. Serveer de peren met de siroop als saus.

Variatie

Tip: De peren kun je koud, lauw of warm serveren. Lekker als dessert met een bol ijs of als bijgerecht bij wild of stoofvlees.

    Voedingswaarde

  • Kcal 150
  • Eiwit 0 g
  • Koolhydraten 37 g
  • Vet 0 g