
Stoofpeertjes in kruidige siroop
10 pers.
ca. 120 min
Hollands
Ingrediënten
1 kg stoofpeertjes
1 liter appelperensap
100 g kristalsuiker
1 kaneelstokje
1 el gemalen kardemom
2 kruidnagels
1 citroen, schoongeboend
Bereidingswijze
1. Schil de peertjes met een dunschiller, maar laat de steeltjes eraan zitten. Schep met de meloenboor of een theelepel de klokhuizen eruit.
2. Verwarm het appelperensap met de suiker, kaneel, kardemom en kruidnagels. Rasp de gele schil van de citroen boven de siroop en snijd de citroen in parten. Knijp het sap eruit boven de pan. Roer tot alle suiker is opgelost en leg de peren in het stoofvocht. Breng tegen de kook en laat op laag vuur ca. 1 uur stoven. De peren zijn gaar als je er makkelijk een vork in kunt prikken.
3. Schep de peren met een schuimspaan uit de pan en zeef de siroop. Doe de siroop terug in de pan en laat in 30 min. zachtjes inkoken. Serveer de peren met de siroop als saus.
Variatietip!
Tip: De peren kun je koud, lauw of warm serveren. Lekker als dessert met een bol ijs of als bijgerecht bij wild of stoofvlees.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
150 kcal
Koolhydraten
37 gram