
Stoofpot met pastinaak en herfstbok
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 145 min
Ingrediënten
50 g PLUS Roomboter ongezouten
1 schaal Boerentrots van PLUS Runderbraadlappen (260 g), in blokjes
1 ui, in ringen
500 g pastinaken, in stukken van 2 cm
1 flesje herfstbok (bier, 300 ml)
250 ml PLUS Runderbouillon (van blokje)
1 blaadje laurier
2 plakken PLUS ontbijtkoek, in blokjes
1 kg Biologisch PLUS kruimige aardappelen, geschild en in stukken
1 zak gebroken sperziebonen (400 g)
Bereidingswijze
Verhit 25 g boter in een braadpan. Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper. Bak het vlees in 4 min. lichtbruin aan. Schep uit de pan.
Fruit in het braadvet de uienringen 2 min. Voeg de pastinaak toe en bak 2 min. mee. Schenk het bier langs de rand in de pan. Voeg ook de bouillon toe en breng aan de kook.
Draai het vuur laag. Doe het vlees terug in de pan. Voeg het laurierblaadje en de ontbijtkoek toe. Stoof het vlees afgedekt in 60-75 min. gaar.
Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Kook de sperziebonen in water met zout in 8 min. beetgaar.
Giet de aardappelen af; vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de boter en voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Breng de puree en het stoofpotje op smaak met zout en peper. Serveer met de sperziebonen.
Variatietip
Voeg aan een stoofgerecht extra seizoensgroenten als pastinaak en pompoen toe. Seizoensgroenten geven een stoofpotje extra smaak. 100% vega? Verdubbel de portie pastinaak en neem groentebouillon i.p.v. runderbouillon.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
542 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
73 gram
Waarvan suikers
17 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
24 gram
Zout
1.10 gram