Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sukadelappen uit de oven met rode wijnsaus

Sukadelappen uit de oven met rode wijnsaus

Ingrediënten

  • 500 gram sukadelappen
  • 350 ml rode wijn
  • 1 kg aardappelen vastkokend
  • 500 gram champignons
  • 1 stuk laurierblad
  • 1 theelepel kruidnagel gemalen
  • 3 plakken ontbijtkoek
Sukadelappen uit de oven met rode wijnsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit een klontje boter in een braadpan of in een andere pan met dikke bodem. Bak de sukadelappen rondom goudbruin en haal ze uit de pan.
  2. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken, snijd de champignons in vieren, de bleekselderij in plakjes en de bospeen in blokjes.
  3. Bak vervolgens de uien (in het bakvet van het vlees) in 3 minuten glazig. Voeg de bleekselderij en de bospeen toe en bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens de sukadelappen, de champignons, de laurier, de kruidnagels en de ontbijtkoek toe en roer goed.
  4. Stoof het vlees vervolgens minimaal 1,5 uur met de deksel op de pan.
  5. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de aardappelen 18 minuten. Giet af en bewaar in de pan.
  6. Verdeel de sukadelappen met de aardappelen over de borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 537
  • Eiwit 36 g
  • Koolhydraten 50 g
  • waarvan suikers 5
  • Vet 12 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 12