
Sukadelappen uit de oven met rode wijnsaus
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram sukadelappen
350 ml rode wijn
1 kg aardappelen vastkokend
500 gram champignons
1 stuk laurierblad
1 theelepel kruidnagel gemalen
3 plakken ontbijtkoek
Bereidingswijze
1. Verhit een klontje boter in een braadpan of in een andere pan met dikke bodem. Bak de sukadelappen rondom goudbruin en haal ze uit de pan.
2. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken, snijd de champignons in vieren, de bleekselderij in plakjes en de bospeen in blokjes.
3. Bak vervolgens de uien (in het bakvet van het vlees) in 3 minuten glazig. Voeg de bleekselderij en de bospeen toe en bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens de sukadelappen, de champignons, de laurier, de kruidnagels en de ontbijtkoek toe en roer goed.
4. Stoof het vlees vervolgens minimaal 1,5 uur met de deksel op de pan.
5. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de aardappelen 18 minuten. Giet af en bewaar in de pan.
6. Verdeel de sukadelappen met de aardappelen over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2256 Kj
Calorieën
537 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
50 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
36 gram