

Sundae met amandelen
dessert
4 pers.
ca. 20 min
4.71 voor 4 pers.
Ingrediënten
100 gram Neutraal suiker
100 ml Slagroom
50 gram Roomboter
1 Liter Roomijs vanille
80 gram Amandelen
Bereidingswijze
1. Doe de suiker in een steelpan met 4 eetlepels water. Draai rond zodat al het suiker nat is. Verhit dit mengsel tot het water verdampt en de suiker amberkleurig begint te worden, roer dit mengsel niet want dan kan er kristalvorming ontstaan.
2. Verhit in een ander pannetje de slagroom. Voeg dit, wanneer de suiker amberkleurig is, aan de suiker toe en begin voorzichtig door te roeren met een garde (pas op want dit spettert). Blijf roeren tot je een egale saus hebt en voeg dan de boter en een halve theelepel zout toe. Laat afkoelen.
3. Verdeel het ijs over 4 coupes en schenk hier de karamelsaus overheen en bestrooi met de amandelen.
Meer recepten in de categorie