
Taco’s met gebakken garnalen en mangosalsa
4 pers.
ca. 20 min
Mexicaans
Ingrediënten
½ verse mango
1 rode peper
1 bosje koriander
1 kleine rode ui
1 limoen
1 teen knoflook
500 g wokgarnalen
1 kropje little gem
8 mini tortilla’s
Bereidingswijze
Ontdooi de garnalen. Snijd de mango in hele fijne stukjes. Hak de koriander fijn, inclusief de steeltjes. Verwijder de schil van de ui en snipper fijn. Was de peper, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en hak fijn. Meng de mango met de peper, koriander, gesnipperde ui en een beetje limoensap. Pel de knolflookteen en hak fijn. Verwarm een koekenpan of wok met een scheut olijfolie. Bak hierin de garnalen met de knoflook, breng op smaak met peper en zout. Haal de blaadjes little gem los van het kropje, was onder de kraan. Snijd de rest van de limoen in partjes. Bak de tortilla’s op een open gaspit, ongeveer 10-20 seconden per kant. Serveer de taco’s met de mangosalsa, sla, gamba’s en limoenpartjes.