
Tortilla met gehakt bonen en maïs
4 pers.
ca. 30 min
Mexicaans
Ingrediënten
500 g Gehakt
1 zak Fijngehakte uien
1-2 el Boter of olie
1 zak Santa Maria Enchilada Seasoning Mix
1 pot Santa Maria Taco Sauce Mild
400 g Rode of zwarte bonen
300 g Mais
1 pak Santa Maria Wrap Tortillaâs volkoren
200 g geraspte kaas
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak de uien samen met het gehakt in een met boter verhitte, grote koekenpan. Voeg de Enchilada Seasoning Mix en het water toe. Omroeren en 2-3 minuten laten sudderen zonder deksel.
Voeg vervolgens de helft van de Taco Sauce Mild, de bonen en de mais toe en laat nog even op een laag vuurtje pruttelen.
Vul de tortillaâs met het gehakt, rol ze op en leg ze in een ovenschaal. Giet de rest van de Taco Sauce Mild erover en garneer naar smaak met geraspte kaas. Plaats de schaal 8-10 minuten in de oven.
Variatietip!
Voeg wat hüttenkäse aan de vulling toe voordat de tortilla (= enchilada) dichtgevouwen wordt. Dat maakt hem lekker romig.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
975 kcal
Vetten
55 gram
Koolhydraten
64 gram
Eiwitten
56 gram