

Toscaanse maaltijdsoep met aardappel en varkensfiletlapjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
7.40 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Winterpeen
500 gram Kruimige aardappel
1 stuk Uien
2 stuks Prei
2 eetlepel Olijfolie mild
2 eetlepel Roomboter
4 stuks PLUS Boerentrots Varkensfiletlapje a la minute Toscaans
4 stuks Bouillon
3 takjes Tijm
10 gram Peterselie
Bereidingswijze
1. Schil de winterpeen en de aardappels. Snipper de ui, snijd de prei in ringen, de winterpeen in halve maantjes en de aardappels in blokjes.
2. Verhit de olie in een ruime pan. Breng de varkensfiletlapjes op smaak met peper en zout en bak aan beide kanten aan tot het vlees gaar is. Haal uit de pan en zet opzij.
3. Voeg aan de pan de ui, prei, wortel en aardappel toe en bak een paar minuten mee. Voeg de kipbouillonblokjes met 2 liter water en de tijm toe en breng aan de kook. Laat 10 tot 15 minuten pruttelen, totdat de groenten en aardappels gaar zijn.
4. Snijd de filetlapjes in reepjes en voeg op het laatste weer toe aan de soep, zodat het vlees kan opwarmen.
5. Dien de soep op, gegarneerd met wat verse gehakte peterselie.
Meer recepten in de categorie