
Tray bake met broccoli, aardappel en kabeljauwfilet
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
26.54 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Aardappelen
500 gram Broccoli
440 gram Kabeljauwfilet
100 gram Tapenade
2 theelepel Citroensap
100 gram Kalamata olijven
2 eetlepel Kappertjes
1 bosje Peterselie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Was de aardappels en snijd in gelijke stukken. Verdeel over een grote met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15 minuten in het midden van de oven.
2. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel van de broccoli in plakjes. Meng met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Verdeel de broccoli over de aardappels op de bakplaat en rooster 5 minuten. Verlaag de temperatuur naar 200 graden.
3. Smeer de kabeljauwfilets in met olijfolie en besprenkel met zout en peper. Verdeel over de broccoli en rooster nog 10-12 minuten in de oven. Meng ondertussen de tapenade met het citroensap en 3 el olijfolie. Hak de olijven en kappertjes grof, en de peterselie fijn.
4. Haal de bakplaat uit de oven en besprenkel met het tapenademengsel. Garneer met de olijven, kappertjes en peterselie.
Meer recepten in de categorie