
Traybake met kikkererwten, aubergine en bloemkool
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 bloemkool (in roosjes gesneden)
1 blik kikkererwten
1 aubergine (in 8 parten gesneden)
1 rode ui (in dikke ringen gesneden)
1 rode peper (fijn gesneden)
2 theelepel komijnzaad
2 theelepel paprika poeder
5 eetlepels olijfolie
1 kleine winter wortel
1 citroen (sap + rasp)
1 bos koriander
1 bos peterselie (gehakt)
4 Volkoren pita’s
Extra nodig: bakplaat en bakpapier
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
2. Meng de paprikapoeder en het komijnzaad samen met de olie tot een marinade en besprenkel de gesneden groeten (behalve de wortel) en kikkererwten hiermee. Meng het geheel goed en doe alles op de bakplaat. Bak het geheel ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Roer op de helft van de baktijd alles nog een keer door.
3. Rasp de winterwortel en meng die met de gehakte peterselie wat peper en citroensap + rasp en een scheutje olijfolie en laat het geheel marineren.
4. Verwarm de pita’s zoals vermeld op de verpakking en haal de traybake uit de oven. Maak de traybake af met takjes koriander en de (gemarineerde) geraspte wortel.
Meer recepten in de categorie