
Traybake van witlof, rode ui en aardappel met “braadworstjes”
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
12 stronkjes witlof
3 rode uien
600 gram vastkokende aardappels
1 bakje tijm (verse)
4 eetlepels honing
16 stuks boon braadworstjes
1 scheutje eetl
0 peper (versgemalen)
1 snufje zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden met de grillstand aan.
2. Schil de aardappels, snijd in grove stukken en kook ze 8 minuten in gezouten water.
3. Giet af en laat goed uitwasemen.
4. Snijd de onderkant van de witlofstronkjes en snijd in de lengte doormidden.
5. Maak de rode uien schoon en snijd in 6 stukken.
6. Verdeel de witlof, de rode ui en de aardappels over een bakplaat of ovenschaal en besprenkel met olijfolie, de honing en de tijm. Kruid rijkelijk met zout en peper en schep voorzichtig door elkaar.
7. Plaats in de voorverwarmde oven en rooster ongeveer 20-25 minuten. Schep tussendoor eenmaal om.
8. Bak ondertussen de “braadworstjes” rondom mooi goudbruin in een scheutje olijfolie in een anti-aanbakpan. Schep uit de pan en voeg de laatste 5 minuten toe aan de traybake.
Meer recepten in de categorie