
Trifle met peer, chocolade en advocaat
12 pers.
ca. 50 min
Engels
Ingrediënten
8-9 korte handperen
1 pot perensuiker (Van Vliet, pot 200 g)
500 g mascarpone
4 el poedersuiker
60 g cacaopoeder
500 ml slagroom
1 zakje klopfix
300 ml advocaat (Tweekippen, fles 50 cl)
1 pak lange vingers (à 175 g)
25 g pure chocolade
trifleschaal 2,5 liter
mixer
Bereidingswijze
Schil de peren. Doe ze in een pan en voeg zoveel water toe tot ze net onderstaan. Voeg de perensuiker toe en breng aan de kook. Kook 10 min. en laat ze afkoelen in de siroop.
Roer de mascarpone los en roer er 2 eetlepels poedersuiker en het cacaopoeder door. Klop de helft van de slagroom stijf met de klopfix en spatel er zo luchtig mogelijk de advocaat door. Houd 1 peer achter voor garnering. Halveer 3 peren en snijd de rest in parten. Klop de rest van de slagroom stijf met de rest van de poedersuiker.
Maak een laag met de helft van de chocoladeroom. Bedek met in de siroop gedoopte lange vingers. Verdeel de helft van de slagroom over en de helft van de advocaatroom. Zet de halve peren tegen de rand en vul op met de parten. Maak dan lagen met de rest van de advocaatroom, chocoladeroom, lange vingers en slagroom. Schaaf de chocolade erboven met een dunschiller en garneer met de hele peer.
Variatietip!
Vervang de advocaat door vanillevla.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
495 kcal
Vetten
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Eiwitten
6 gram