
Varkensrollade met abrikozen, appel en tijm
8 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
1 culinaire filetrollade naturel (1 kg), op kamertemperatuur
50 g boter
75 g gedroogde abrikozen
½ bakje verse tijm (à 20 g)
6 laurierblaadjes
2 appels (Kanzi)
3 el grove mosterd
aluminiumfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C
Dep de rollade droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een ruime pan en bak de rollade op hoog vuur in ca. 5 min. rondom goudbruin. Neem uit de pan en laat iets afkoelen. Maak met een mes tussen het touw (laat het touw zitten) inkepingen van ca. 4 cm diep. Vul de inkepingen met abrikozen, takjes tijm en laurierblaadjes, leg de rollade in een ruime ovenschaal en dek losjes af met aluminiumfolie.
Bak de rollade in ca. 45 min. gaar. Snijd de appels ongeschild in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes. Bedruip de rollade na 20 min. met bakvocht en bestrijk met de mosterd. Leg de appel eromheen en bak de laatste 20 min. mee.
Variatietip!
Lekker met de couscoussalade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
240 kcal
Vetten
10 gram
Koolhydraten
12 gram
Eiwitten
25 gram