Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Varkensrollade met abrikozen, appel en tijm

Varkensrollade met abrikozen, appel en tijm

Ingrediënten

  • 1 culinaire filetrollade naturel (1 kg), op kamertemperatuur
  • 50 g boter
  • 75 g gedroogde abrikozen
  • ½ bakje verse tijm (à 20 g)
  • 6 laurierblaadjes
  • 2 appels (Kanzi)
  • 3 el grove mosterd
  • aluminiumfolie
Varkensrollade met abrikozen, appel en tijm product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Dep de rollade droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een ruime pan en bak de rollade op hoog vuur in ca. 5 min. rondom goudbruin. Neem uit de pan en laat iets afkoelen. Maak met een mes tussen het touw (laat het touw zitten) inkepingen van ca. 4 cm diep. Vul de inkepingen met abrikozen, takjes tijm en laurierblaadjes, leg de rollade in een ruime ovenschaal en dek losjes af met aluminiumfolie.
  3. Bak de rollade in ca. 45 min. gaar. Snijd de appels ongeschild in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes. Bedruip de rollade na 20 min. met bakvocht en bestrijk met de mosterd. Leg de appel eromheen en bak de laatste 20 min. mee.

Variatie

Lekker met de couscoussalade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 240
  • Eiwit 25 g
  • Koolhydraten 12 g
  • Vet 10 g