
Vegetarische burger met Mexicaans gekruide aardappelen en sperziebonen
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
750 gram aardappelen
800 gram sperziebonen
1 zakje tacokruiden
4 stuks vegetarische burgers
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Was de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Doe ze in een pan met koud water, zet de pan op het vuur en breng het aan de kook. Laat de aardappelen ongeveer 10 minuten koken.
3. Snijd de uiteinden van de sperziebonen, doe ze in een tweede pan met kokend water en kook deze in 12 minuten gaar.
4. Meng de aardapelen met de tacokruiden, verdeel ze over een bakplaat en rooster ze 8 minuten in de voorverwarmde oven.
5. Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak de vegetarische burgers.
6. Serveer de vegetarische burgers met de gekruide aardappels en de sperziebonen.
Tip: lekker met gesneden bosui.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1648 Kj
Calorieën
390 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
49 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
25 gram
Meer recepten in de categorie