Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vegetarische burger met Mexicaans gekruide aardappelen en sperziebonen

Vegetarische burger met Mexicaans gekruide aardappelen en sperziebonen

Ingrediënten

  • 750 gram aardappelen
  • 800 gram sperziebonen
  • 1 zakje tacokruiden
  • 4 stuks vegetarische burgers
Vegetarische burger met Mexicaans gekruide aardappelen en sperziebonen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Doe ze in een pan met koud water, zet de pan op het vuur en breng het aan de kook. Laat de aardappelen ongeveer 10 minuten koken.
  3. Snijd de uiteinden van de sperziebonen, doe ze in een tweede pan met kokend water en kook deze in 12 minuten gaar.
  4. Meng de aardapelen met de tacokruiden, verdeel ze over een bakplaat en rooster ze 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak de vegetarische burgers.
  6. Serveer de vegetarische burgers met de gekruide aardappels en de sperziebonen.
  7. Tip: lekker met gesneden bosui.

    Voedingswaarde

  • Kcal 390
  • Eiwit 25 g
  • Koolhydraten 49 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 9 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 14