
Vegetarische curry madras met mango
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
21.13 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Verspakket Indiase curry madras
1 stuk Bloemkool
300 gram Basmatirijst
1 stuk Rode ui
1 stuk Mango
1 bosje Koriander
200 gram Griekse yoghurt
2 stuks Naanbrood
Bereidingswijze
1. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Pel en snipper de ui. Snijd de tomaten en paprika in grove stukken en de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de peper in de lengte door, verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
2. Verhit een scheut olie in een wok en bak hierin de ui, bloemkool en rode peper. Roerbak het geheel gedurende 3 minuten op hoog vuur. Voeg vervolgens de paprika en tomaten toe en bak deze 1 minuut mee.
3. Voeg de madras-currysausmix toe en verwarm deze 2 minuten op middelhoog vuur mee. Voeg de kokosmelk toe en breng dit aan de kook. Zet het vuur laag en laat het geheel 10 minuten afgedekt stoven.
4. Pel en snipper de ui. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Hak de koriander grof. Meng de ui met de mango, de helft van de koriander en de yoghurt. Verwarm de naanbroden in de oven of broodrooster.
5. Serveer de curry madras met de rijst, mango-yoghurtsaus en de naanbroden. Garneer met de resterende koriander.
Meer recepten in de categorie