
Vegetarische groene curry met sugarsnaps en kastanjechampignons
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 pakje groene currypasta
270 ml kokosmelk
2 eetlepels sambal
200 gram taugé
300 gram sugar snaps
1 stuk rode ui
10 gram koriander
400 gram kastanjechampignons
300 gram zilvervliesrijst
Bereidingswijze
1. Snijd de sugarsnaps over de lengte door, pel de rode ui en snijd samen met de champignons in partjes. Hak de koriander fijn.
2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui. Voeg na één minuut de champignons toe en bak 4 minuten. Voeg vervolgens de sugarsnaps, de helft van de taugé, de currypasta, de kokosmelk, 150 ml water en de helft van de koriander toe en kook nog 5 minuten.
4. Verdeel de curry en de rijst over de borden en garneer met de overige taugé, de overige koriander en de sambal.
Tip: Serveer met partjes limoen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2201 Kj
Calorieën
524 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
69 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
16 gram
Meer recepten in de categorie