Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vegetarische groene curry met sugarsnaps en kastanjechampignons

Vegetarische groene curry met sugarsnaps en kastanjechampignons

Ingrediënten

  • 1 pakje groene currypasta
  • 270 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels sambal
  • 200 gram taugé
  • 300 gram sugar snaps
  • 1 stuk rode ui
  • 10 gram koriander
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 300 gram zilvervliesrijst
Vegetarische groene curry met sugarsnaps en kastanjechampignons product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de sugarsnaps over de lengte door, pel de rode ui en snijd samen met de champignons in partjes. Hak de koriander fijn.
  2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui. Voeg na één minuut de champignons toe en bak 4 minuten. Voeg vervolgens de sugarsnaps, de helft van de taugé, de currypasta, de kokosmelk, 150 ml water en de helft van de koriander toe en kook nog 5 minuten.
  4. Verdeel de curry en de rijst over de borden en garneer met de overige taugé, de overige koriander en de sambal.
  5. Tip: Serveer met partjes limoen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 524
  • Eiwit 16 g
  • Koolhydraten 69 g
  • waarvan suikers 3
  • Vet 18 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 14
  • Vezels 10