
Vegetarische groentelasagne met geitenkaas
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
24.09 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Verspakket lasagne
520 gram Gezeefde tomaten
350 gram Gegrilde groenten
200 gram Geitenkaas
1 bosje Basilicum
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de groenten uit het pakket en maak ze schoon. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Pel en snipper de ui. Hak de knoflook fijn en snijd de groenten in stukjes. Neem de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn, en hak fijn.
2. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook, wortel, prei, paprika en kruiden gedurende 5 minuten. Voeg de verse tomaten, gezeefde tomaten en sausmix toe en laat nog ongeveer 5 minuten sudderen. Schep de gegrilde groenten door de saus en zet het vuur uit.
3. Verbrokkel de geitenkaas en vet een ovenschaal met 1 eetlepel olie in. Schep een kwart van de saus op de bodem en dek af met lasagnebladen. Herhaal dit twee keer met in het midden de helft van de geitenkaas. Sluit af met een laag saus en de resterende geitenkaas.
4. Bak de lasagne 30 minuten in de oven gaar en goudbruin. Laat iets afkoelen en serveer warm. Garneer met de basilicumblaadjes.
Meer recepten in de categorie