
Vegetarische groentelasagne met spinazie en prei
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
38.92 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Prei
30 gram Roomboter
3 tenen Knoflook
1200 gram Spinazie
2 bosjes Basilicum
500 gram Ricotta
400 gram Bechamelsaus
500 gram Verse lasagnebladen
125 gram Gerijpte geitenkaas
60 gram Pijnboompitten
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Verwijder de buitenste bladeren van de prei en verwijder de uiteindes. Halveer in de lengte en snijd in grove stukken. Doe de prei in een vergiet en spoel goed onder de koude kraan. Laat uitlekken en verwarm ondertussen een braadpan met de roomboter. Bak de prei op laag tot middelhoog vuur gedurende 15 minuten, tot de prei zacht wordt. Breng tijdens het bakken op smaak met zout en peper.
3. Pel de tenen knoflook en snijd in dunne plakjes. Voeg na 5 minuten toe aan de prei en bak de resterende 10 minuten mee. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de spinazie in delen. Laat uitlekken in een vergiet tot gebruik.
4. Scheur de basilicumblaadjes. Hak de spinazie en prei grof en meng met de basilicumblaadjes en ricotta. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
5. Vet een ovenschaal in met boter of olijfolie. Verdeel twee eetlepels bechamelsaus over de bodem van de schaal en leg hierop een laag lasagnevellen. Verdeel een derde van het groentemengsel over de lasagnevellen, bedek met een laag lasagnevellen, een derde groentemengsel, de resterende bechamelsaus, een laag lasagnevellen en het resterende groentemengsel. Verbrokkel de geitenkaas boven het groentemengsel en zet de lasagne 25 minuten in de oven of tot de lasagne gaar is.
6. Het kan zijn dat je lasagnevellen overhoudt. Als dat het geval is kun je deze verpakt in de koelkast of vriezer bewaren voor een volgende keer.
7. Verwarm ondertussen een kleine koekenpan op laag vuur. Rooster hierin de pijnboompitten langzaam goudbruin. Pas op dat ze niet verbranden.
8. Haal de lasagne uit de oven en top met de pijnboompitten. Laat 5 minuten rusten en snijd in porties.
Meer recepten in de categorie