
Vegetarische spaghetti bolognese met rozemarijn
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
39.18 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Winterwortel
3 stuks Bleekselderijstengels
1 stuk Rode ui
2 tenen Knoflook
6 takjes Rozemarijn
1 stuk Laurierblad
350 gram Vegetarisch gehakt
1380 ml Sugocasa alle erbe
50 ml Rode wijn
50 gram Pijnboompitten
400 gram Tomaten
400 gram Spaghetti
75 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1. Snijd de uiteindes van de wortel en bleekselderij. Verwijder de schil van de ui en knoflook. Hak fijn in een keukenmachine. Verwarm een grote sauspan op middelhoog vuur met een flinke scheut olijfolie. Fruit hierin het wortelmengsel, samen met een snuf zout, zwarte peper, 2 takjes rozemarijn en de laurier. Bak onder regelmatig roeren gedurende 10 minuten, tot de groenten beginnen te kleuren.
2. Voeg het gehakt en de sugocasa toe aan de groenten, samen met de rode wijn en 2 theelepels suiker. Breng aan de kook en laat op laag tot middelhoog vuur 30 minuten pruttelen.
3. Verwarm ondertussen een koekenpan op laag vuur en rooster hierin de pijnboompitten goudbruin. Haal de pijnboompitten uit de pan en leg apart. Verwarm de koekenpan opnieuw, dit keer met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de tomaatjes met de resterende rozemarijn, zout en peper naar smaak gedurende 10-15 minuten, tot ze blaren krijgen en een beetje uit elkaar vallen.
4. Breng een grote pan met water aan de kook en kook hierin de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta af en bewaar een kopje kookvocht. Haal de laurier en rozemarijn uit de tomatensaus en de pan met tomaatjes. Doe de pasta terug in de pan en meng de saus en tomaatjes erdoor. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en garneer met extra vierge olijfolie, de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten.
Meer recepten in de categorie