
Verrassende aardappelsalade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
450 gram aardappelpartjes
500 gram tomaten
4 eetlepels mayonaise
10 gram dille
1 stuk citroen
2 theelepels mosterd
1 stuk bloemkool
3 stengels lente-uitjes
450 gram tuinerwten
70 gram walnoten
Bereidingswijze
+ Keukenmachine
1. Snijd de tomaat in parten, de bloemkool in roosjes en de lente-ui in schuine ringen. Hak de noten en de dille grof en pers het sap uit de citroen.
2. Bereid de aardappelpartjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen.
3. Breng een pan met water aan de kook en kook de erwten 4 minuten.
4. Pureer de bloemkool in een keukenmachine tot de grootte van rijstkorrels.
5. Meng de mayonaise met de mosterd en het citroensap tot een dressing.
6. Meng de aardappelpartjes met de tomaat, de lente-ui, de noten, de bloemkoolrijst en de erwtjes tot een salade. Roer er vervolgens voorzichtig de dressing doorheen.
7. Verdeel de salade over de borden en garneer met de dille.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2535 Kj
Calorieën
603 kcal
Vetten
38 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
45 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
15 gram
Eiwitten
15 gram
Meer recepten in de categorie