Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Verrassende aardappelsalade

Verrassende aardappelsalade

Ingrediënten

  • 450 gram aardappelpartjes
  • 500 gram tomaten
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 10 gram dille
  • 1 stuk citroen
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 stuk bloemkool
  • 3 stengels lente-uitjes
  • 450 gram tuinerwten
  • 70 gram walnoten
Verrassende aardappelsalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + Keukenmachine
  2. 1. Snijd de tomaat in parten, de bloemkool in roosjes en de lente-ui in schuine ringen. Hak de noten en de dille grof en pers het sap uit de citroen.
  3. 2. Bereid de aardappelpartjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen.
  4. 3. Breng een pan met water aan de kook en kook de erwten 4 minuten.
  5. 4. Pureer de bloemkool in een keukenmachine tot de grootte van rijstkorrels.
  6. 5. Meng de mayonaise met de mosterd en het citroensap tot een dressing.
  7. 6. Meng de aardappelpartjes met de tomaat, de lente-ui, de noten, de bloemkoolrijst en de erwtjes tot een salade. Roer er vervolgens voorzichtig de dressing doorheen.
  8. 7. Verdeel de salade over de borden en garneer met de dille.

    Voedingswaarde

  • Kcal 603
  • Eiwit 15 g
  • Koolhydraten 45 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 38 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 15