
Verrassende vega burger
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks Italiaanse bollen
4 eetlepels piccalilly
4 eetlepels augurken
100 gram oude kaas
4 stuks vegetarische burgers
2 stuks rode uien
500 gram tomaten
300 gram verse spinazie
1 stuk citroen
Bereidingswijze
1. Pel en snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Schaaf de oude kaas in plakken. Snijd de tomaat in parten. Snijd de broodjes open. Pers het sap uit de citroen.
2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de vegetarische burgers in 6 minuten rondom gaar en goudbruin.
3. Meng de piccalilly met de augurk.
4. Verhit een grillpan en grill de binnenkant van de broodjes.
5. Meng de spinazie met het citroensap, de rode ui en de tomaat tot een salade.
6. Bestrijk elk broodje met piccalilly en augurk, schep er een flinke lepel salade bovenop, leg de burger erbovenop en volg met nog een beetje piccalilly met augurk. Sluit af met het kapje.
7. Serveer de burgers met de resterende salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2603 Kj
Calorieën
618 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
72 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
37 gram
Meer recepten in de categorie