Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vietnamese salade bowl met sweet chili garnalen

Vietnamese salade bowl met sweet chili garnalen

Ingrediënten

  • 300 gram wokgarnalen
  • 0 stuk spitskool
  • 1 bosje bospeen
  • 0 krop ijsbergsla
  • 3 cm gember
  • 1 stuk komkommer
  • 200 gram taugé
  • 250 gram mihoen
  • 4 eetlepels sweet chilisaus
  • 15 gram koriander
Vietnamese salade bowl met sweet chili garnalen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Schil de gember en rasp fijn. Snijd de komkommer en de bospeen in flinterdunne reepjes. Hak de koriander fijn en snijd de spitskool en ijsbergsla in repen.
  2. 2. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. 3. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of koekenpan en bak de garnalen 4 minuten. Voeg de gember en 2 eetlepels sweet chili saus toe en verwarm nog 2 minuten.
  4. 4. Meng de overige sweet chili saus met de komkommer.
  5. 5. Verdeel de ijsbergsla, de spitskool, de bospeen, de komkommer, de taugé en de garnalen over 4 kommen, met elk een eigen gedeelte (als een soort taart, met elke punt 1 ingrediënt). Garneer met de koriander.
  6. Tip: Serveer met een partje limoen en grof gehakte pinda’s.

    Voedingswaarde

  • Kcal 450
  • Eiwit 27 g
  • Koolhydraten 66 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 8 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 9