
Vietnamese salade bowl met sweet chili garnalen
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
300 gram wokgarnalen
1 stuk spitskool
1 bosje bospeen
1 krop ijsbergsla
3 cm gember
1 stuk komkommer
200 gram taugé
250 gram mihoen
4 eetlepels sweet chilisaus
15 gram koriander
Bereidingswijze
1. Schil de gember en rasp fijn. Snijd de komkommer en de bospeen in flinterdunne reepjes. Hak de koriander fijn en snijd de spitskool en ijsbergsla in repen.
2. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of koekenpan en bak de garnalen 4 minuten. Voeg de gember en 2 eetlepels sweet chili saus toe en verwarm nog 2 minuten.
4. Meng de overige sweet chili saus met de komkommer.
5. Verdeel de ijsbergsla, de spitskool, de bospeen, de komkommer, de taugé en de garnalen over 4 kommen, met elk een eigen gedeelte (als een soort taart, met elke punt 1 ingrediënt). Garneer met de koriander.
Tip: Serveer met een partje limoen en grof gehakte pinda’s.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1897 Kj
Calorieën
450 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
66 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
27 gram