
Visburgers met tomatensalsa en een groene salade
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
4 stuks meergranenbollen
4 stuks visburger
4 eetlepels yoghurt-mayonaise
4 stuks trostomaten
1 stuk rode ui
20 gram basilicum
2 eetlepels balsamicoazijn
400 gram sperziebonen
300 gram verse spinazie
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook. Kook de sperziebonen 3 tot 5 minuten en spoel ze daarna af met koud water.
2. Snipper de rode ui, snijd de trostomaten in kleine blokjes en hak de basilicum fijn.
3. Meng de ui, de tomaat en de basilicum samen met de olijfolie en de balsamico azijn tot een frisse salsa.
4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de visburgers aan beide kanten goudbruin.
5. Meng de spinazie met de sperziebonen en de helft van de tomatensalsa tot een salade.
6. Snijd de meergranenbollen doormidden. Beleg de bollen met een eetlepel mayonaise, volg met een visburger, een eetlepel tomatensalsa en sluit af met het kapje van de meergranenbol.
7. Serveer de visburger met de groene salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2590 Kj
Calorieën
616 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
74 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
31 gram