
Volkoren appel-peerbolletjes met amandel
Gebak
12 pers.
ca. 59 min
Hollands
Ingrediënten
400 g PLUS Tarwemeel volkoren
1 zakje gedroogde gist (7 g)
250 ml PLUS Appelsap
25 g PLUS Roomboter ongezouten, op kamertemperatuur
1 el PLUS Honing
1 handappel en/of peer, bijv. Kanzi of conference, in blokjes van 3 mm
4 el rozijnen
1 PLUS Vrije uitloopei, losgeklopt
2 el PLUS Amandelschaafsel
Bereidingswijze
Kneed in de keukenmachine of met de mixer een soepel deeg van een flinke mespunt zout, het meel, de gist, de appelsap, de boter en de honing.
Kneed de appel- en/of peerblokjes en de rozijnen door het deeg. Vorm een bal en laat het deeg afgedekt onder een schone doek 45 min. op kamertemperatuur rijzen. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Vorm van het deeg 12 balletjes; gebruik wanneer het deeg plakt wat extra meel. Zorg dat de rozijnen in de broodjes zitten. Leg ze op de bakplaat en laat nogmaals afgedekt 45 min. rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bestrijk de bolletjes dun met ei en bestrooi met het amandelschaafsel.
Bak de bolletjes in de voorverwarmde oven in 20 min. bruin en gaar.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
168 kcal
Vetten
4 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
30 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
6 gram
Zout
0.10 gram
Meer recepten in de categorie