
Warm winterdrankje
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 rode appels
2 eetl. bruine basterdsuiker
350 ml biologische appelsap
Sap van 2 perssinaasappels of 150 ml verse sinaasappelsap
3 kruidnagels
1 steranijs
3 pimentkorrels, licht gekneusd
1 kaneelstokje
Optioneel: 100 ml Cognac
Extra: vier mooie glazen
Bereidingswijze
Snijd de appels doormidden en verdeel elke helft in twee parten. Verwijder het klokhuis en pitten en snijd elk stuk appel in twee dikke parten. Verwarm 6 eetlepels appelsap in een ondiepe pan, voeg de bruine basterdsuiker toe en stort de appelparten in de pan. Laat ze zachtjes koken tot ze bijna gaar zijn, maar zorg ervoor dat ze niet uiteenvallen. Neem de pan van het vuur.
Giet de overige appelsap, eventueel samen met cognac, in een diepe roestvrijstalen pan, voeg er de sinaasappelsap, kruidnagels, steranijs, pimentkorrels en het kaneelstokje aan toe en breng aan de kook. Draai het vuur zo laag dat de vloeistof nog net borrelt en laat hem zo 15 minuten zachtjes pruttelen.
Schep de drank in de glazen en zorg dat er in elk glas wat appelpartjes zitten.
Meer recepten in de categorie