
Watermeloen pizza
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 stuk watermeloen
3 stuks perziken
70 gram melkchocolade
125 gram frambozen
125 gram bosbessen
150 gram kwark
50 gram pistachenoten
Bereidingswijze
+ meloenboor
1. Pel en hak de pistachenoten grof. Snijd de perzik doormidden, verwijder de pit en snijd in dunne parten. Smelt de chocolade au bain-marie.
2. Snijd precies uit het midden van de watermeloen een plak van ongeveer 2 cm dik. Schep met behulp van een meloenboor kleine balletjes uit de resterende watermeloen.
3. Bestrijk de plak watermeloen met de kwark, maar laat de randen vrij.
4. Beleg de watermeloen pizza met de balletjes watermeloen, de bosbessen, de frambozen en de perzik.
5. Maak met behulp van een lepel rustieke strepen van de gesmolten chocolade over de pizza.
6. Garneer de pizza met de pistachenoten.
Tip: Maak van de resterende watermeloen een lekkere smoothie!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1460 Kj
Calorieën
347 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
40 gram
Waarvan suikers
39 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
11 gram
Meer recepten in de categorie