
Wortelburger met amandel en kikkererwten
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Marokkaans
Ingrediënten
100 gram blanke amandelen
1 eetlepel sesamzaad
125 gram kikkererwten (afgespoeld, uitgelekt, pot)
0.5 eetlepels chilipepervlokken
0 olijfolie
250 gram wortels (grof geraspt)
2 eetlepels ras el hanout
4 pitabroodjes
0 knoflooksaus
1 handje rucola
Bereidingswijze
1. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Meng het sesamzaad erdoor. Pureer de kikkererwten met de chilipeper, zout en peper naar smaak. Voeg deze puree toe aan het amandelmengsel.
2. Verhit een scheutje olijfolie en bak hierin de wortelrasp met ras el hanout 3-4 minuten. Schep dit door het amandel-kikkererwtenmengsel en vorm er 4 burgers van. Bestrijk ze met olijfolie en bak ze 3-4 minuten per kant op de barbecue of in een grillpan.
3. Snijd de pitabroodjes open. Rooster ze kort op de barbecue, in de grillpan of in een broodrooster. Bestrijk de broodjes met knoflooksaus en stop de wortelburgers ertussen. Garneer met een pluk rucola.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
440 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
37 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
13 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie