
Zalm met ananasavocadosalsa
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 limoen (schoongeboend)
1 kleine rode ui
1 bakje verse ananas (200 g)
2 eetrijpe avocado’s
1 rode peper
1 tl agavesiroop of honing
4 zalmfilets op de huid, op kamertemperatuur
1 el gemalen komijn
1 tl gerookt paprikapoeder
Benodigdheden: citruspers, BBQ schaal
Bereidingswijze
1 Steek op tijd de BBQ aan. Rasp de groene schil van de limoen op een fijne rasp en pers de vrucht uit. Snipper de ui en snijd de stukjes ananas kleiner.
2 Halveer de avocado’s in de lengte en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het in blokjes. Meng de avocado met het limoensap, -rasp en de ananas.
3 Verwijder de groene steelaanzet en zaadlijsten van de rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Voeg toe aan de salsa en breng op smaak met agavesiroop en eventueel zout.
4 Dep de zalm droog met keukenpapier en bestrooi met komijn, paprikapoeder, peper en een beetje zout. Grill de zalm met de huid op het rooster of gebruik een BBQ schaal, doe de deksel erop en grill in ca. 8 min. mooi rosé. Serveer de zalm met de salsa.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
456 kcal
Vetten
32 gram
Koolhydraten
12 gram
Eiwitten
27 gram