Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalm met ananasavocadosalsa

Zalm met ananasavocadosalsa

Ingrediënten

  • 1 limoen (schoongeboend)
  • 1 kleine rode ui
  • 1 bakje verse ananas (200 g)
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 1 rode peper
  • 1 tl agavesiroop of honing
  • 4 zalmfilets op de huid, op kamertemperatuur
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • Benodigdheden: citruspers, BBQ schaal
Zalm met ananasavocadosalsa product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Steek op tijd de BBQ aan. Rasp de groene schil van de limoen op een fijne rasp en pers de vrucht uit. Snipper de ui en snijd de stukjes ananas kleiner.
  2. 2 Halveer de avocado’s in de lengte en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het in blokjes. Meng de avocado met het limoensap, -rasp en de ananas.
  3. 3 Verwijder de groene steelaanzet en zaadlijsten van de rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Voeg toe aan de salsa en breng op smaak met agavesiroop en eventueel zout.
  4. 4 Dep de zalm droog met keukenpapier en bestrooi met komijn, paprikapoeder, peper en een beetje zout. Grill de zalm met de huid op het rooster of gebruik een BBQ schaal, doe de deksel erop en grill in ca. 8 min. mooi rosé. Serveer de zalm met de salsa.

    Voedingswaarde

  • Kcal 456
  • Eiwit 27 g
  • Koolhydraten 12 g
  • Vet 32 g