Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalm met geroosterde aardappels en groenten uit de oven

Zalm met geroosterde aardappels en groenten uit de oven

Ingrediënten

  • 500 g Opperdoezer aardappels
  • 4 zalmfilets met huid (2 x 300 gram verpakking)
  • 400 g cherrytomaten
  • 200 g groene aspergetips
  • Olijfolie
  • 1 Bio+ citroen
Zalm met geroosterde aardappels en groenten uit de oven product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Boen de aardappelen schoon onder koud stromend water.
  2. Snijd de aardappels in partjes en kook 10 minuten in kokend water.
  3. Laat daarna 5-10 minuten uitstomen zodat ze zo droog mogelijk worden.
  4. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  5. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout.
  6. Bak 10 minuten in de oven.
  7. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes.
  8. Haal de bakplaat eruit (laat de oven aan staan) en schuif de aardappels een beetje opzij.
  9. Leg de zalmfilets, de gehalveerde tomaatjes en de groene aspergetips erbij en zet de bakplaat nog ongeveer 10-15 in de oven.
  10. Leg alles in een mooie schaal en knijp vlak voor het serveren de citroen over het gerecht uit.