
Zalm met geroosterde aardappels en groenten uit de oven
4 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
500 g Opperdoezer aardappels
4 zalmfilets met huid (2 x 300 gram verpakking)
400 g cherrytomaten
200 g groene aspergetips
Olijfolie
1 Bio+ citroen
Bereidingswijze
Boen de aardappelen schoon onder koud stromend water.
Snijd de aardappels in partjes en kook 10 minuten in kokend water.
Laat daarna 5-10 minuten uitstomen zodat ze zo droog mogelijk worden.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout.
Bak 10 minuten in de oven.
Halveer ondertussen de cherrytomaatjes.
Haal de bakplaat eruit (laat de oven aan staan) en schuif de aardappels een beetje opzij.
Leg de zalmfilets, de gehalveerde tomaatjes en de groene aspergetips erbij en zet de bakplaat nog ongeveer 10-15 in de oven.
Leg alles in een mooie schaal en knijp vlak voor het serveren de citroen over het gerecht uit.