
Zalm met verse pasta en romige dillesaus
4 pers.
ca. 20 min
Italiaans
Ingrediënten
500 gram zalmfilets
350 gram tagliatelle
1 eetlepel dille
100 ml droge witte wijn
450 gram groene asperges
200 ml slagroom
250 gram cherrytomaten
Bereidingswijze
Verwijder de uiteindes van de asperges en snijd in 3 gelijke delen. Halveer de cherrytomaten.
Bereid de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Besprenkel de zalm met olijfolie. Verhit een koekenpan en bak de zalm aan beide kanten 4 - 5 minuten. Haal uit de pan en trek met een vork uit elkaar.
Roerbak de asperges in dezelfde pan tot ze mooi bruin kleuren en schep uit de pan.
Doe de slagroom, de dille en de witte wijn in een grote hapjespan en verwarm het geheel een paar minuten. Voeg de tagliatelle, de asperges, de zalm en de cherrytomaten toe en verwarm nog 5 minuten.