
Zalm wellington met spinazie en geroosterde zoete aardappels
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
45.34 voor 4 pers.
Ingrediënten
150 gram Spinazie
3 tenen Knoflook
1 stuk Citroen
150 gram Roomkaas
50 gram Parmezaanse kaas
5 takjes Tijm
1 Rol Vers bladerdeeg
500 gram Zalmfilet
1 stuk Ei
520 gram Geroosterde aardappel
400 gram Bimi
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de spinazie fijn en doe in een kom. Rasp erboven de knoflook en de citroen. Meng de roomkaas, Parmezaanse kaas en tijm erdoor, en breng op smaak met een snufje zout en flink wat zwarte peper.
2. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwijder indien nodig de huid van de zalmfilets. Leg de zalmfilets in het midden en zorg dat aan alle zijden genoeg deeg overblijft zodat je het pakket later dicht kunt vouwen. Leg de dunne stukjes zalm eventueel iets op elkaar.
3. Breng de zalm op smaak met peper en zout, en verdeel het spinaziemengsel erover. Kluts het ei los en besmeer de zijkanten van het deeg ermee. Vouw nu het deeg dicht tot een mooi pakket. Heb je deegrandjes over? Maak hier dan mooie vormpjes mee en versier de zalm wellengton ermee. Besmeer de bovenkant van het deeg met een dun laagje ei. Bak de zalm wellington 20-25 minuten in de oven tot het deeg goudbruin en krokant kleurt.
4. Haal de folie van de aardappelbakjes en zet ze na 10 minuten onder in de oven bij de zalm. Verwarm nog 10-15 minuten mee, tot de zalm goed is.
5. Verwarm ondertussen een wok met een scheutje zonnebloemolie. Bak hierin op hoog vuur de bimi’s tot ze goudbruin en beetgaar zijn. Ze mogen nog best stevig zijn. Breng op smaak met peper, zout en een beetje citroensap.
6. Serveer de zalm wellington in zijn geheel op tafel met de aardappeltjes en bimi erbij of ernaast.
Meer recepten in de categorie