
Zalmburger met frisse citroen-mayonaise en komkommersalade
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 Min
Ingrediënten
600 gram zalmfilet (zonder huid)
1 rode ui
75 gram paneermeel
5 takjes verse dille
1 citroen
0.5 verse rode peper
2 eetlepels sojasaus
1 komkommer
4 hamburger broodjes
3 eetlepels witte wijn azijn
Extra
Weber hamburgerpers
Keukenmachine
Kaasschaaf
Bereidingswijze
Pel en snipper een kwart van de rode ui fijn. Snijd de rest in flinterdunne halve ringen. Hak de dille en de rode peper fijn. Rasp en pers de citroen.
Snijd de zalm in grove stukken en maal in een keukenmachine tot de zalm bijna fijn is. Meng vervolgens de zalm met de sojasaus, de rode peper, de fijngesnipperde rode ui, het paneermeel en de dille.
Maak de hamburgerpers nat met een beetje water, zodat deze niet plakt. Verdeel de massa in vieren en vorm hier met de hamburgerpers hamburgers van. Laat goed afkoelen in de koelkast.
Maak ondertussen de komkommersalade. Snijd met een kaasschaaf lange linten van de komkommer en meng met de witte wijn azijn en de rode uienringen.
Grill de zalmburgers op de barbecue 5- 7 minuten aan beiden kanten goudbruin. Halveer de hamburger broodjes en grill de binnenkant op de barbecue tot er mooie grillstrepen ontstaan.
Meng voor de citroen-mayonaise de rasp en het sap van de citroen met de mayonaise.
Smeer op ieder broodje een flinke schep citroen-mayonaise, leg de zalmburger erop en verdeel daarop wat komkommersalade. Sluit af met de bovenkant van het broodje.
Bereidingstip
Bereid de burgers in een aluminium bakje tegen het plakken op de grill.
Meer recepten in de categorie
Met de hamburgerpers van Weber maak je de perfecte burger. Bijvoorbeeld deze zalmburger. Lekker met citroen-mayonaise en een komkommersalade. ben je gek op zalm en barbecueën? Dan is dit het barbecue recept voor jou! Bekijk de video voor de juiste bereidingswijze. Enjoy!