
Zalmcarpaccio met dille
Voorgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Mediterraans
Ingrediënten
400 gram gerookte zalm (in plakjes)
100 gram Parmezaanse kaas (snippers)
1 rode ui (in hele ringen)
75 gram rucola
1 citroen
4 takjes verse dille
1 eetlepel honing
2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
1. Leg de plakjes gerookte zalm op een bord.
2. Maak de rode ui schoon en snijd in dunne ringen.
3. Snijd enkele dunne plakjes van de citroen. Houd apart. Knijp de rest van de citroen uit in een kommetje.
4. Snijd ⅔ van de dille ragfijn en meng samen met het citroensap, de olijfolie en de honing tot een dressing. Kruid met zout en peper.
5. Smeer de zalm in met de dressing.
6. Beleg de zalm met uienringen, citroenschijfjes, Parmezaanse kaas en rucola. Decoreer met een takje dille.
Meer recepten in de categorie