
Zalmmuffins met dille
Ontbijt
12 pers.
ca. 45 min
Hollands
Ingrediënten
1 pak brunchzalm (Feestelijk PLUS, 120 g)
1 citroen
250 g zelfrijzend bakmeel
2 eieren
150 ml melk (Biologisch PLUS)
75 ml olijfolie extra vierge
4 el bieslook, fijngehakt (pot, Biologisch PLUS)
125 g crème fraîche
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Snijd 80 g brunchzalm in stukjes. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht.
Klop een glad beslag van het bakmeel, de eieren, melk, de citroenrasp, olijfolie en ½ tl zout. Schep de stukjes zalm en 3 el bieslook erdoor. Verdeel het beslag over de muffinholtes.
Bak de muffins in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Laat ze uit de oven afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur.
Zet de muffins op een schaal. Garneer met een dot crème fraîche en de rest van de zalm en bieslook.
Variatietip
Muffins over? Bewaar ze goed verpakt in de koelkast (3 dagen) of vries ze in (max. 3 maanden).
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
200 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
16 gram
Waarvan suikers
1 gram
Eiwitten
7 gram
Zout
0.60 gram