
Zalmpakketjes met sinaasappel, paksoi en venkel
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
1 handsinaasappel
1 kleine paksoi
1 kleine venkel
300 g zalmfilet
50 g ongezouten roomboter
4 takjes dille
50 ml groentebouillon
50 ml witte wijn
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Halveer de sinaasappel, snijd de ene helft in plakjes en pers de andere helft uit.
Snijd het groen van de paksoi en snijd het harde gedeelte in dunne reepjes.
Scheur de bladeren in grove stukken en meng met het harde gedeelte.
Snijd de venkel in dunne plakken en doe bij de paksoi.
Breng op smaak met peper, zout, 2 eetlepels olijfolie en een eetlepel sinaasappelsap.
Snijd de zalm in 4 gelijke stukken.
Leg vier flinke stukken bakpapier op het aanrecht of tafel.
Verdeel hierover het paksoi mengsel en leg hierop de moten zalm.
Top met de sinaasappelplakjes.
Breng de zalm op smaak met peper, zout, de roomboter en dilletakjes.
Besprenkel voorzichtig met een de bouillon en witte wijn.
Vouw het bakpapier losjes om de groenten en zalm.
Niet eventueel dicht als het niet goed blijft zitten.
Leg de pakketjes op een bakplaat en gaar ongeveer 15 minuten in de oven.