Zalmpakketjes met sinaasappel, paksoi en venkel - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalmpakketjes met sinaasappel, paksoi en venkel

Zalmpakketjes met sinaasappel, paksoi en venkel

Zalmpakketjes met sinaasappel, paksoi en venkel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 handsinaasappel
  • 1 kleine paksoi
  • 1 kleine venkel
  • 300 g zalmfilet
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 4 takjes dille
  • 50 ml groentebouillon
  • 50 ml witte wijn
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Halveer de sinaasappel, snijd de ene helft in plakjes en pers de andere helft uit.
Snijd het groen van de paksoi en snijd het harde gedeelte in dunne reepjes.
Scheur de bladeren in grove stukken en meng met het harde gedeelte.
Snijd de venkel in dunne plakken en doe bij de paksoi.
Breng op smaak met peper, zout, 2 eetlepels olijfolie en een eetlepel sinaasappelsap.
Snijd de zalm in 4 gelijke stukken.
Leg vier flinke stukken bakpapier op het aanrecht of tafel.
Verdeel hierover het paksoi mengsel en leg hierop de moten zalm.
Top met de sinaasappelplakjes.
Breng de zalm op smaak met peper, zout, de roomboter en dilletakjes.
Besprenkel voorzichtig met een de bouillon en witte wijn.
Vouw het bakpapier losjes om de groenten en zalm.
Niet eventueel dicht als het niet goed blijft zitten.
Leg de pakketjes op een bakplaat en gaar ongeveer 15 minuten in de oven.