
Zalmpannetje met venkel en krielspies
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
500 gram PLUS Krieltjes vastkokend
2 eetlepels PLUS Olijfolie
1 sjalotje
1 PLUS Venkel
50 gram Roomboter
50 gram Bloem
125 milliliter PLUS Huiswijn Wit droog
400 milliliter Maggi Visbouillon
300 gram PLUS Zalmfilet zonder huid
200 milliliter Melkan Houdbare slagroom
50 gram PLUS Tuinerwten extra fijn
3 takjes dille
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Rijg de krieltjes aan de spiesen en leg op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zout en peper.
2. Rooster de krieltjes in de oven in 30 min. gaar. Snipper de sjalot. Snijd de venkel in reepjes.
3. Smelt de boter in een koekenpan. Fruit de sjalot en venkel 1 min. Bak de bloem 1 min. mee. Schenk al kloppend met een garde de wijn en bouillon erbij. Klop tot een gladde saus en verwarm 3-4 min.
4. Snijd de zalmfilet in blokjes. Voeg de slagroom, zalm en erwten toe aan de saus. Verwarm 5 min. zachtjes.
5. Hak de dille fijn. Breng de saus op smaak met de dille, zout en peper. Schep het vispannetje in 4 diepe borden. Leg de krieltjesspies erbij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
656 kcal
Vetten
43 gram
Waarvan verzadigd vet
21 gram
Koolhydraten
38 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
22 gram
Zout
1.20 gram