Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zebracake met chocoladedrip

Zebracake met chocoladedrip

Ingrediënten

  • 1 eetlepel boter
  • 300 gram kristalsuiker
  • 85 ml water
  • 60 gram cacaopoeder
  • 250 gram zachte boter + extra om in te vetten
  • 6 eieren
  • 375 gram patentbloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 125 ml volle melk
  • 50 gram PLUS chocoladereep puur Fairtrade
  • 50 gram PLUS chocoladereep wit Fairtrade
  • 1 eetlepel zachte zilveren parels (potje à 42 g, Dr. Oetker)
  • Extra nodig: 2 spuitzakken
Zebracake met chocoladedrip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Vet een tulbandvorm (2 liter) goed in met boter. Meng 100 gram kristalsuiker met 85 ml water en het cacaopoeder tot een glad papje. Klop de zachte boter met 200 gram kristalsuiker met de mixer in 4 min. superluchtig. Voeg, al kloppend, een voor een de eieren (op kamertemperatuur) toe. Zeef er de patentbloem met 1 theelepel bakpoeder en snufje zout boven en spatel het er zo luchtig mogelijk door. Spatel de volle melk erdoor. Schep 200 gram van het beslag bij het cacaomengsel en roer door.
  2. 2 Doe de twee soorten beslag in een aparte spuitzak en spuit een dun laagje vanillebeslag in de vorm, dan een laagje chocoladebeslag etc. tot het beslag op is.
  3. 3 Bak de tulband in een voorverwarmde oven op 170 graden Celsius in ca. 1 uur goudbruin en gaar. De cake is gaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt. Laat 15 min. in de vorm afkoelen, stort de cake en laat helemaal afkoelen.
  4. 4 Hak de pure- en witte chocolade apart in kleine stukjes. Smelt de chocolade apart van elkaar au bain-marie en schenk over de tulband. Versier met 1 eetlepel zachte zilveren parels.

    Voedingswaarde

  • Kcal 477
  • Eiwit 13 g
  • Koolhydraten 54 g
  • Vet 24 g
  • Vezels 3