
Zebracake met chocoladedrip
4 pers.
ca. 50 min
Ingrediënten
1 eetlepel boter
300 gram kristalsuiker
85 ml water
60 gram cacaopoeder
250 gram zachte boter + extra om in te vetten
6 eieren
375 gram patentbloem
1 theelepel bakpoeder
125 ml volle melk
50 gram PLUS chocoladereep puur Fairtrade
50 gram PLUS chocoladereep wit Fairtrade
1 eetlepel zachte zilveren parels (potje à 42 g, Dr. Oetker)
Extra nodig: 2 spuitzakken
Bereidingswijze
1 Vet een tulbandvorm (2 liter) goed in met boter. Meng 100 gram kristalsuiker met 85 ml water en het cacaopoeder tot een glad papje. Klop de zachte boter met 200 gram kristalsuiker met de mixer in 4 min. superluchtig. Voeg, al kloppend, een voor een de eieren (op kamertemperatuur) toe. Zeef er de patentbloem met 1 theelepel bakpoeder en snufje zout boven en spatel het er zo luchtig mogelijk door. Spatel de volle melk erdoor. Schep 200 gram van het beslag bij het cacaomengsel en roer door.
2 Doe de twee soorten beslag in een aparte spuitzak en spuit een dun laagje vanillebeslag in de vorm, dan een laagje chocoladebeslag etc. tot het beslag op is.
3 Bak de tulband in een voorverwarmde oven op 170 graden Celsius in ca. 1 uur goudbruin en gaar. De cake is gaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt. Laat 15 min. in de vorm afkoelen, stort de cake en laat helemaal afkoelen.
4 Hak de pure- en witte chocolade apart in kleine stukjes. Smelt de chocolade apart van elkaar au bain-marie en schenk over de tulband. Versier met 1 eetlepel zachte zilveren parels.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
477 kcal
Vetten
24 gram
Koolhydraten
54 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
13 gram
Meer recepten in de categorie