
Zoet-pittige minikabeljauw-wellington
4 pers.
ca. 25 min
Engels
Ingrediënten
9 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries)
2 bosuitjes, in schuine ringetjes
½ rode peper, zonder zaadjes gesnipperd
½ mango (ready to eat), in kleine blokjes
150 g kabeljauwfilet, in kleine blokjes
1 lime (Fairtrade), schoongeboend
1 mespuntje kerriepoeder
1 eierdooier
EXTRA bakplaat bekleed met bakpapier, koeksteker in grote en kleine stervorm
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en steek zodra het kan kleine sterfiguurtjes uit 1 plakje deeg (als het deeg helemaal ontdooid is, gaat dit een stuk lastiger). Leg ze op het bakpapier om vastplakken te voorkomen. Schep de bosui en de peper door elkaar.
Steek een grote ster uit de overige plakjes deeg. Leg 4 van de plakjes deeg op het bakpapier. Verdeel het bosuimengsel, de mango en de vis erover. Zorg dat er ongeveer 1 centimeter van de rand van het deeg vrij blijft. Rasp er wat limoenschil over en bestrooi met peper en eventueel zout naar smaak.
Dek af met de rest van de grote sterren en rek de velletjes voorzichtig uit zodat de randen op elkaar passen. Druk de rand aan met een vork. Roer het kerriepoeder door de eierdooier en bestrijk de pakketjes ermee. Garneer met de kleine sterretjes en bestrijk deze ook met het eiermengsel.
Bak de wellingtons in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten bruin en gaar. Laat ze nog 5 minuten rusten en serveer ze warm.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
415 kcal
Vetten
23 gram
Koolhydraten
39 gram
Eiwitten
12 gram