Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zoet-pittige minikabeljauw-wellington

Zoet-pittige minikabeljauw-wellington

Ingrediënten

  • 9 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries)
  • 2 bosuitjes, in schuine ringetjes
  • ½ rode peper, zonder zaadjes gesnipperd
  • ½ mango (ready to eat), in kleine blokjes
  • 150 g kabeljauwfilet, in kleine blokjes
  • 1 lime (Fairtrade), schoongeboend
  • 1 mespuntje kerriepoeder
  • 1 eierdooier
  • EXTRA bakplaat bekleed met bakpapier, koeksteker in grote en kleine stervorm
Zoet-pittige minikabeljauw-wellington product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en steek zodra het kan kleine sterfiguurtjes uit 1 plakje deeg (als het deeg helemaal ontdooid is, gaat dit een stuk lastiger). Leg ze op het bakpapier om vastplakken te voorkomen. Schep de bosui en de peper door elkaar.
  2. Steek een grote ster uit de overige plakjes deeg. Leg 4 van de plakjes deeg op het bakpapier. Verdeel het bosuimengsel, de mango en de vis erover. Zorg dat er ongeveer 1 centimeter van de rand van het deeg vrij blijft. Rasp er wat limoenschil over en bestrooi met peper en eventueel zout naar smaak.
  3. Dek af met de rest van de grote sterren en rek de velletjes voorzichtig uit zodat de randen op elkaar passen. Druk de rand aan met een vork. Roer het kerriepoeder door de eierdooier en bestrijk de pakketjes ermee. Garneer met de kleine sterretjes en bestrijk deze ook met het eiermengsel.
  4. Bak de wellingtons in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten bruin en gaar. Laat ze nog 5 minuten rusten en serveer ze warm.

    Voedingswaarde

  • Kcal 415
  • Eiwit 12 g
  • Koolhydraten 39 g
  • Vet 23 g